De spelers

Toneelgroep De Spelers wil van iedere voorstelling iets bijzonders maken. We bedenken en schrijven onze voorstellingen zelf of geven aan bestaande stukken een nieuwe invulling. Ook de vormgeving en productie doen we zelf. Voor de regie hebben we een beroep gedaan op verschillende regisseurs. 

We maken theater over actuele maatschappelijke onderwerpen. Soms serieus, maar vaker met een vette knipoog.

We zijn allemaal acteurs die van theater maken onze hobby hebben gemaakt. De meeste van ons hebben eerder in andere gezelschappen gespeeld en verschillende acteercursussen achter de rug.

De Spelers hebben elkaar in 2005 ontmoet tijdens een cursus die werd verzorgd door Benjamin Gijzel bij het inmiddels ter ziele gegane Amsterdamse Kunstweb. Na de cursus besloten een aantal van de cursisten door te gaan.

Acteurs (op alfabetische volgorde) 

Carlijn van Aalst 

21450829890_a9d9655975_zCarlijn is werkzaam als zelfstandig adviseur in zorg en welzijn en coördinator van het netwerk Radicale vernieuwing langdurige ggz.

Ze heeft aan verschillende theaterproducties meegewerkt op de middelbare school en tijdens haar studententijd (o.a. “Bezoek van een oude dame” van Friedrich Durrenmat, “6 personages op zoek naar een auteur” van Pirandello). Carlijn volgde cursussen bij Parnassos te Utrecht en Kunstweb te Amsterdam en speelde een improvisatievoorstelling bij Parnassos en “Les Liaisons Dangereux” van Choderlog Delaclos en een filmproductie bij culturele studenten vereniging Particolarte.

Carlijn speelde bij De Spelers mee in De Liefde van een Terrorist, Weg, Duifje Klok, Bloedband, De Perenboom, De Elite dat zijn de Anderen, Spiegels, Vertrek, Dochterlief, Apocalypso, Korhoen en Pa’s Puinhopen.

 

Ewoud Butter 

21612701846_cbebf75497_zEwoud is zelfstandig onderzoeker en schrijver. In 2008 debuteerde Ewoud als schrijver met zijn roman Isa. Daarvoor had hij cabaretvoorstellingen en scenario’s geschreven. Voor De Spelers schreef hij 7 toneelstukken: De liefde van een terrorist, De Perenboom, Het Parafenbureau, De Elite dat zijn de Anderen,  Onbegrensd Verlangen, Dochterlief en Pa’s Puinhopen

Ewoud speelt toneel sinds 14e. Hij volgde cursussen bij o.a. De Trap, de AmateurtheaterschoolCrea, en Kunstweb. Hij speelde in producties van “De Grenswachters” in Luyksgestel, “Hand in Hand” in Lommel (België), “Maet hout Staet” in Hilvarenbeek, “Crea-producties” in Amsterdam, ‘ t Lab in Amsterdam en ODI in Almere.

Ewoud speelde bij De Spelers mee in De Liefde van een Terrorist, Duifje Klok, Bloedband, De Perenboom, Het Parafenbureau, De Elite dat zijn de Anderen, Spiegels, Vertrek,  Dochterlief, Apocalypso, Korhoen en Pa’s Puinhopen.

 

Danielle Kretz 

danielle2Daniëlle werkt als Programmamanager Gezonde en Kansrijke Start bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast speelt zij óók graag toneel. In haar studententijd werkte zij mee aan producties bij het studentengezelschap “de Kast” in Rotterdam. Ze speelde onder andere de moeder in het stuk ‘Blootvoets in het park’ van Neil Simon en de nicht in “Een bruid in de morgen” van Hugo Claus. Verder heeft ze cursussen gevolgd bij de Blauwe Schuit in Hoorn (waaronder basis toneel, vervolg toneel en camera acteren) en bij Kunstweb in Amsterdam (monologen, musical, “inleven & uitleven” en “spelen op scherp”).

Danielle speelde mee in De Liefde van een Terrorist, Weg, De Perenboom, Het Parafenbureau, De Elite dat zijn de Anderen, Spiegels, Ideaal!, Dochterlief, Apocalypso, Korhoen en Pa’s Puinhopen.

 

Elrick Mulder 

21017794853_846270a49b_mBij Kunstweb heeft Elrick een tweetal toneel cursussen gevolgd: “Improvisatie” en “Spelen op scherp”. Ook heeft hij meegewerkt aan een commercial voor Sound Intelligence te Groningen en aan een literaire promotiefilm.

Elrick speelde mee in De Liefde van een Terrorist, Weg, Duifje Klok, Bloedband, De Perenboom, het Parafenbureau, De Elite dat zijn de Anderen, Ideaal!, Spiegels, Vertrek, Dochterlief, Apocalypso, Korhoen en Pa’s Puinhopen.

 

 

Wiep Scheper 
WiepWiep is in het dagelijks leven onderzoeksleider moleculaire neurodegeneratie bij het Amsterdam UMC. Daarnaast is ze al jaren actief in het amateurtheater, volgde cursussen bij Parnassos in Utrecht, Cambridge Experimental Theatre in Cambridge (UK) en Kunstweb in Amsterdam. Wiep speelde bij Parnassos in “Wolfson, de Talenstudent” van Gerard-Jan Rijnders, bij  “Chiquelaem” te Utrecht in “Een stuk” van Jeroen Brouwers, “De Spaanse Hoer” van Hugo Claus, De Bloedbruiloft” van Garcia Llorca en bij “In Situ” te Cambridge (UK) in “Macbeth” deels geimproviseerd, een panoramavoorstelling op locatie en in een improvisatievoorstelling in het Archeology Museum te Cambridge.

Wiep speelde mee in De Liefde van een Terrorist, Weg, Duifje Klok, Bloedband, De Perenboom, Het Parafenbureau, De Elite dat zijn de Anderen, Ideaal!, Spiegels, Vertrek, Dochterlief, Apocalypso en Korhoen en Pa’s Puinhopen.

Slapende leden

Onze slapende leden hebben gespeeld in meerdere voorstellingen en zijn (even) niet meer actief.

Susan Picavet

Susan is werkzaam als projectleider/onderzoeker bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te Bilthoven.

Ze speelde mee in De Liefde van een Terrorist, Weg, Duifje Klok,  Bloedband, Het Parafenbureau, De Elite dat zijn de Anderen en Ideaal!.
In 2015 is ze tot groot verdriet van de overige Spelers (tijdelijk?) gestopt.

Raimond Reijmers

Raimond speelt mee en ontwierp de decors en het drukwerk voor de Spelers. Hij speelde vanaf de lagere school veel toneel en was actief in de muziek (cello, zang, chansons en cabaret). Raimond is sinds 1993 werkzaam als ontwerper van drukwerk, interactieve media en museale installaties. In zijn veelvuldig bekroonde werk speelt theater, drama, kunst en ruimtelijke vormgeving een belangrijke rol. Raimond werkt bij IJsfontein interactieve media en is adviseur bij het Stifo.

Raimond speelde mee in De Liefde van een Terrorist, Weg, Duifje Klok, Bloedband, De Elite dat zijn de Anderen, Ideaal!, Spiegels, Vertrek, Dochterlief en Apocalypso.